Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament acollirà la final de la VII Lliga de Debat de la UIB

36549

El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el president del Parlament, Vicenç Thomas, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per acollir la VII convocatòria de la Lliga de Debat de la UIB.

D'acord amb el conveni, el Parlament serà la seu de la final i des d’on se’n proclamaran els guanyadors. La cambra autonòmica hi col·laborarà econòmicament amb una part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que, en representació seva, hagin de formar part del jurat.

Amb l’aportació del Parlament es podran cobrir les despeses dels premis (500 euros de la Xarxa Vives i 500 euros del G9) i, a part, hi haurà fins a 2.000 euros per als estudiants guanyadors de la VII Lliga de Debat de la UIB, que podran participar en les lligues respectives de la Xarxa Vives, organitzades a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 27 al 30 d’abril de 2020, i pel G9, a la Universitat de Castella-La Manxa (Toledo), del 23 al 25 de març de 2020.

VII Lliga de Debat Universitari 2020

La VII Lliga de Debat Universitari tendrà lloc del 18 al 21 de febrer de 2020. Les eliminatòries seran del 18 al 20 de febrer a Sa Riera i la gran final, el 21 de febrer, a les 17 hores, al Parlament.

Enguany hi participen 31 alumnes, 21 dels quals s’han inscrit a la Lliga de Debat G9 i 10 a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. El primer està format per cinc grups que debatran sobre la qüestió «¿Los recursos hídricos en el mundo deberían dejar de estar privatizados?», i el segon està format per tres grups que debatran sobre la qüestió «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

Pel que fa a la formació, els dies 23 i 24 de gener de 2020 va tenir lloc el curs «Parlar en públic. Persuadim l'oient», impartit per la doctora Antònia Pades Jiménez, infermera i doctora en Psicologia del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears. La seva docència i recerca s'ha centrat en les habilitats socials i comunicatives dels professionals de la salut i en els programes d'intel·ligència emocional i comportament social de les organitzacions.

El Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries organitza la Lliga a través del Servei d'Activitats Culturals, comptant amb la participació del Vicerectorat d’Estudiants. A més, hi col·laboraren el Parlament, el Consell de Mallorca, la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, el Consell d’Eivissa i el Consell de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.