Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca baixa la tarifa de residus sòlids urbans prop d'un 12%

36533

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dimecres que per a aquest 2020 baixarà la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) un 11,8%, en passar dels 126 euros/tona que costava en 2019 a 111,2 euros/tona, enguany, el que suposa un descens de 15 euros.

A més dels residus sòlids urbans, els llots baixen un 3,67%, passant de 91,69 a 88,23 euros/tona. El tractament d'animals morts i desaprofitaments d'escorxador (DOA), per part seva, passen de 27,82 a 35,73 euros/tona (un 28,4% més).

En roda de premsa, la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat les noves tarifes «consoliden una reducció substancial» d'aquestes.

Segons ha dit, «l'adequació de tarifes», que està pendent de la seva aprovació definitiva en la sessió plenària del Consell de Mallorca que tindrà lloc el 13 de febrer, és una «eina decisiva» per a la millora del seu tractament.

Respecte a la pujada dels DOA, Ribot ha dit que es venia de «un preu baix» i que ara, en comparació, «continua sent baix». A més, ha explicat que el seu pagament està bonificat al 60%, un percentatge que «mai» s'havia aconseguit.

En aquest sentit, Ribot ha dit que se segueix la línia de l'anterior legislatura en la qual es «va demostrar que les coses es podien fer de manera diferent i que per a tenir tarifes raonables no fa falta importar escombraries d'Europa».

Segons ha detallat, «en cremar menys matèria orgànica, el balanç energètic de la incineradora és millor i això permet tenir més beneficis».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.