Setmanari d'informació local - 138 anys

'Pioneres', un cicle de converses per a visibilitzar les dones en la ciència a les Balears

36523

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha organitzat el cicle 'Pioneres' amb un objectiu doble: d’una banda, acostar la recerca en diferents disciplines a la societat i, de l’altra, visibilitzar el paper estratègic que ha tengut la dona en la història de la ciència a les Illes Balears.

L’activitat consisteix en tres converses sobre tres dones pioneres de les Illes Balears: Montserrat Casas Ametller (física i Rectora de la Universitat de les Illes Balears durant els anys 2007-2013), Margalida Comas Camps (biòloga i professora de la Universitat de Barcelona) i Aina Moll i Marquès (filòloga i professora).

Les converses seran entre una periodista i una especialista en la trajectòria acadèmica d’aquestes dones. Durant les converses es posaran en relleu els motius pels quals aquestes tres dones varen ser pioneres: la primera i única rectora de la Universitat de les Illes Balears, la primera dona doctorada en ciències a les Illes Balears i la segona de l’Estat espanyol o la primera filòloga i catedràtica de francès de les Illes Balears.

Activitats a Palma i Ciutadella

Les tres converses es duran a terme en tres llibreries de Palma: Rata Corner, la Llibreria Lluna i Quart Creixent, els dies 12, 19 i 26 de febrer.

La conversa sobre Aina Moll també es farà a Menorca, a la Biblioteca Pública de Ciutadella, el dissabte 7 de març a les 12 hores. Aquest acte compta amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

11-F

Aquesta activitat s'emmarca en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer. Amb aquests actes, la Universitat de les Illes Balears vol contribuir a superar els estereotips i els prejudicis sobre quin ha de ser el paper que han de tenir en la societat les nines que actualment estan en edat escolar. Oferir-los models femenins és l’única manera que aquestes nines es vegin com a futures físiques, biòlogues o filòlogues.

Programa

Montserrat Casas
Dia 12 de febrer de 2020. A les 19 hores
Llibreria Rata Corner, c/ d’Antoni Marquès, 34. Palma
La periodista Mar Ferragut entrevista Laura Ferrer, professora de l'àrea de Química Analítica del Departament de Química i directora del Laboratori de Radioactivitat Ambiental de la UIB. Conversaran sobre la figura de Montserrat Casas, física i primera i única Rectora de la UIB.

Margalida Comas
Dia 19 de febrer de 2020. A les 19 hores
Llibreria Lluna, c/ del General Riera, 39. Palma
La periodista Marga Vives entrevista Francesca Comas, doctora en Ciències de l'Educació, especialista en els moviments de renovació pedagògica contemporanis. Conversaran sobre la figura de Margalida Comas, primera dona doctorada en Ciències Naturals de les Illes Balears i segona de l’Estat espanyol.

Aina Moll
Dia 26 de febrer de 2020. A les 19 hores
Llibreria Quart Creixent, c/ d’en Rubí, 5. Palma
La periodista Neus Albis entrevista Pilar Arnau, professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural, autora de la biografia d’Aina Moll. Conversaran sobre la filòloga menorquina, figura central de la cultura i la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya.

Dia 7 de març de 2020. A les 12 hores
Biblioteca Pública de Ciutadella, c/ Hospital de Santa Magdalena, 1. Ciutadella
La periodista Carla Ametller entrevista Pilar Arnau, professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural, autora de la biografia d’Aina Moll. Conversaran sobre la filòloga menorquina, figura central de la cultura i la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.