Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació anuncia 1.144 places de docents per a les oposicions d'enguany

36509

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha presentat aquest dimarts a la Mesa Sectorial d'Educació la convocatòria d'oposicions a cossos docents 2020, on hi haurà un total de 1.144 places. Detalladament, es convoquen 410 places a Primària, 557 a Secundària, 115 a Formació Professional, 15 en Escoles Oficials d'Idiomes, 36 Música i Arts Escèniques i 11 a Arts Plàstiques i Disseny. Per Illes, s'ofereixen 778 places a Mallorca, 109 a Menorca, 229 a Eivissa i 33 a Formentera.

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha explicat que el model d'oposicions ve marcat des de Madrid però que en tot allò que fa referència a la gestió, la Conselleria ha fet «millores any rere any per a donar les màximes facilitats als opositors i als tribunals». En concret, ha destacat algunes de les novetats d'enguany com la possibilitat d'utilitzar la via telemàtica per a presentar la programació didàctica i fer reclamacions als tribunals o el fet de poder consultar models de proves pràctiques en la web. De fet, la de l'any passat es pot consultar en el portal.

Tot i que els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària (48,68%) i mestres d'Infantil i Primària (35,83%), una de les novetats «més destacables», per a Sánchez, és l'àmplia oferta de places de suport educatiu, un total de 132. Una altra de les novetats de la convocatòria de 2020 és, segons la Conselleria d'Educació, que es treuen 36 places per a professorat de música i arts escèniques, i 11 places per a professorat d'arts plàstiques i disseny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.