Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament valida el decret contra el turisme d'excessos

36507

El Parlament ha validat aquest dimarts el Decret llei 1/2020 contra el turisme d'excessos per a la millora de la qualitat de les zones turístiques, una «norma pionera» que incorpora «mesures contundents» en determinades zones -'West End' a Sant Antoni, s'Arenal i Magaluf, a Mallorca- en una aposta pel «turisme de qualitat i sostenible», segons ha afirmat el seu impulsor, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

En la seva intervenció, Negueruela ha destacat que encara que la norma pugui «generar dificultats o perjudicis» en algun moment puntual, «fins i tot en el pròxim estiu», però s'ha de contemplar amb «mirada llarga». Davant això, ha dit que quan acabi la temporada, no li importa fer un «debat ampli» però ha demanat un «vot de confiança perquè no hagi d'aplicar-se com a projecte de llei». «Ens comprometem a revisar si en finalitzar la temporada, entre tots, creiem que s'ha de revisar», ha avançat.

El conseller ha descartat que la norma creï «inseguretat jurídica» i ha dit que es respectaran els contractes signats enguany, però ha destacat, això sí, que la llei s'ha d'aplicar. Tots els grups parlamentaris, excepte VOX, han votat a favor de la ratificació d'aquest decret. Malgrat això, PP, Cs i El PI han reivindicat que la iniciativa hauria de tramitar-se mitjançant un projecte de llei per a poder incorporar propostes consensuades i atorgar seguretat jurídica a la normativa.

Finalment, la validació del decret s'ha saldat amb 54 vots a favor (PSIB, MÉS, Unides Podem, Gent per Formentera, PP, Cs i El PI) i tres en contra (VOX). La petició de tramitació com a projecte de llei ha estat rebutjada amb 27 vots a favor i 30 en contra dels grups que fan costat al Govern.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.