Setmanari Sóller

135
anys

Noguera: «Entenem la sobirania com un conjunt de factors que van més enllà de la qüestió nacional i el dret a decidir»

36489

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha començat a materialitzar el «projecte d'ampliació de la base social» anunciat després de la seva elecció al capdavant de la formació ecosobiranista. Noguera, ferm defensor d'un «nou mallorquinisme en clau popular i progressista» ha fet valdre una aliança amb el menorquinisme i els moviments autocentrats d'Eivissa i Formentera per a «construir un projecte per a les Illess Balears del segle XXI».

En aquest sentit, Noguera, assegura que des de MÉS entenen la sobirania com «un conjunt de factors que van més enllà de la qüestió nacional i el dret a decidir dels pobles de les Illes». «Sobirania és decidir sobre tots els aspectes que afecten la ciutadania. Els socioeconòmics i els ambientals també. Només des de la sobirania plena podrem fer front a una crisi econòmica del capitalisme i al canvi climàtic en condicions òptimes», ha remarcat.

Així s'ha pronunciat Noguera en una compareixença conjunta amb l'exconseller de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, qui aquest dilluns ha visitat Palma convidat per les Fundacions Darder Mascaró.

Segons Tresserras, a Catalunya l«'estratègia del sobiranisme d'esquerres que representa Esquerra Republicana ha estat una obertura en clau republicana i social, superant el nacionalisme clàssic, en la línia del que ha fet l'SNP a Escòcia». És més, segons Tresserras, «el nostre sobiranisme és mediterrani, europeista i internacionalista. Només des de la fraternitat podem combatre a les extremes dretes que campen per Espanya i el món».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris