Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA i veïnats de Palma demanen la retirada dels tendals en els bars

36415

L'Associació per a la Revitalització de Centres Antics de Palma (ARCA) i l'Associació del barri de Santa Catalina i sa Llotja han demanat la retirada dels tendals dels bars, «que mai haurien d'haver-se permès», perquè «poden provocar efectes indesitjables» per a la ciutat.

Segons han aclarit, no estan en contra que existeixin terrasses, si bé han volgut alertar que poden tenir un efecte negatiu per culpa «d'una ocupació excessiva i, per tant, dificultar el pas lliure i amable» de la ciutadania, a més de provocar altres inconvenients com a renou que impedeixen el descans.

Així mateix, pot influir sobre el paisatge urbà, especialment per l'efecte pantalla sobre el seu entorn per culpa de cartells, baranes i tendals. «Un tendal no millora el paisatge de la ciutat, al contrari, el tergiversa i l'envaeix», han criticat.

«Els tendals mai haurien d'haver estat permesos. Haver donat un termini de 18 mesos per a retirar-los quan ja feia més de quatre anys que s'havia anunciat que es prohibirien va demostrar una prioritat a favor dels bars i un càstig al paisatge urbà», han retret.

En aquest sentit, han criticat que, arribats a aquest punt, en el qual ja ha finalitzat el termini, i pràcticament 5 anys i mig després que s'advertís que es prohibirien, «sembla que pretenen mantenir-los ampliant els mesos de permís».

«Amb tots els respectes, que Cort ampliï el termini per a retirar els tendals, ens semblaria una aixecada de camisa a aquelles entitats que hem participat i invertit el nostre temps a discutir una normativa que ha quedat excessivament irrespectuosa amb la cura de la imatge de la ciutat», han afegit .

Amb tot, han reclamat que "es respecti el termini establert per a la retirada dels tendals" i que, una vegada retirats els tendals, s'eviti que amb para-sols, tendals i mampares units, "es provoqui un efecte pantalla igual o pitjor que els tendals".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.