Setmanari d'informació local - 138 anys

Memòria Democràtica es reuneix amb els ajuntaments de Sencelles i Manacor per a planificar l'obertura de fosses

36411

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera, s'han reunit aquesta setmana amb els batles de Sencelles i Manacor per a analitzar les actuacions previstes dins del Pla de Fosses 2019-2020.

La conselleria ha informat aquest dijous de les reunions de coordinació mantengudes per a analitzar els llocs on actuarà l'empresa adjudicatària, les obres que s'hauran de fer i els permisos que seran necessaris. Les dues primeres trobades han estat amb els responsables dels ajuntaments de Sencelles i de Manacor. El Pla de Fosses 2019-2020 del Govern preveu intervencions en vuit municipis de Mallorca i Eivissa.

Dues de les actuacions més destacades, segons el Govern, seran en el cementiri de Sencelles i a Son Coletes, a Manacor. En aquest últim municipi, serà la primera vegada que s'actuarà a Son Coletes, on es preveu exhumar restes d'una fossa en el cementiri municipal. La conselleria ha assegurat que les tasques d'excavació i exhumació podrien durar uns 25 dies, i el nombre de víctimes que es podrien recuperar és «indeterminat, tenint en compte la rellevància d'aquest lloc i les modificacions que ha sofert».

En el cas de Sencelles, es durà a terme una segona fase d'exhumació després de la realitzada en 2018, que afectarà el cementiri municipal, on es cerquen tres persones. En aquest cas, les tasques, segons el Govern, es podrien prolongar fins prop de dos mesos, segons les previsions inicials. L'empresa adjudicada, la societat ATICS, ja ha començat a fer visites de camp als llocs on es duran a terme les campanyes d'excavació per a elaborar un pla de prospecció, excavació, exhumació i identificació dels cossos per a cada fossa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.