Setmanari d'informació local - 138 anys

Es Baluard celebra el 16è aniversari amb 'Phasing Rain', una instal·lació que reflexiona sobre l'escalfament global

36389

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma celebra aquest dijous el 16è aniversari amb 'Phasing Rain', una instal·lació site-specific de llum i so que apunta a la reflexió al voltant de la memòria de l’espai i, alhora, afronta urgències de la nostra contemporaneïtat com l’escalfament global i l’aigua com a recurs en escassetat.

Aquest projecte, codirigit per Onionlab i Xavi Bové Studio amb disseny de so i música de Zinkman, compta amb la col·laboració d'AICO Servicios Audiovisuales i té per objectiu transformar radicalment l’antic aljub d’aigua dolça que abastia tot el barri del Puig de Sant Pere i que actualment forma part del Complex Cultural d’Es Baluard.

Segons la directora del museu, Imma Prieto, 'Phasing Rain' converteix l'aljub en «un espai que amplia la seva propia potència en un diàleg entre el passat arquitectònic i el present, on la memòria del lloc s'estén a mida que l'acústica creada a partir de les gotes d’aigua sintetitzades golpeja les nostres consciències».

En aquesta instal·lació, que s’obre aquest dijous, els visitants podran caminar i percebre la llum i la música al ritme dels seus propis passos. Des de les 19.00 fins a les 21.00 hores, el públic podrà gaudir de diferents passis amb una durada de 10 minuts. La instal·lació es podrà visitar fins al 2 de febrer.

El projecte està inspirat en el compositor minimalista Steven Reich. Reich va utilitzar el discurs del sacerdot Brother Walter, qui al seu torn estava parlant del diluvi en la Bíblia i l'Arca de Noè per advertir a la societat sobre la possible fi del món a causa de la Guerra Freda en els anys 60.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.