Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació crea un grup de treball per actualitzar el decret de competència lingüística

36381

La Mesa Sectorial d'Educació celebrada aquest dimecres ha decidit crear un grup de treball per a actualitzar el decret que regula la competència lingüística en llengua catalana, pròpia de les Balears, del personal docent no universitari.

Segons han informat des de la Conselleria d'Educació aquest grup de treball estarà integrat per representants d'aquest mateix departament del Govern, dels sindicats d'Educació i de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha recordat que «la passada legislatura va haver-hi diverses reunions» amb els departaments d'Educació de Catalunya i de València en la qual es va tractar l'assumpte dels requisits.

Així, ha explicat que a Catalunya fa cinc anys que ja no es demana el curs de capacitació, simplement s'ha d'acreditar el nivell C1, i que el País Valencià, al costat de les Balears, va decidir iniciar el procés per a igualar als tres territoris amb llengua catalana a nivell d'exigència de requisits.

A més, Fernández ha dit que també s'ha va fer evident la necessitat de resoldre les anomalies que es donen actualment amb el sistema actual com la capacitació diferenciada per primària i secundària o la diferència d'exigència per a interins, que han d'haver cursat el FOLC, mentre que els opositors només han de presentar el C1 de català, entre altres.

Per tots aquests motius es va presentar un esborrany per a actualitzar el Decret actual en la Comissió taula tècnica de català on van sorgir molts dubtes i propostes. En veure aquesta disparitat s'ha determinat que el millor és crear un grup de treball per a decidir entre tots com s'ha de modificar aquest Decret, perquè «és clar que s'ha de revisar», ha explicat Amanda Fernández.

Reunió amb Podemos

D'altra banda, el conseller d'Educació, Martí March, s'ha reunit aquest dimecres amb els diputats de Podemos, Gloria Santiago i Alejandro López. Ha estat una primera presa de contacte amb l'objectiu de tractar diferents qüestions de l'àmbit d'actuació d'aquesta conselleria.

Entre els temes que s'han tractat, destaca l'avantprojecte de Llei d'Educació que ja s'ha presentat per part del Govern i que es troba en fase d'exposició pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.