Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS critica que el PSOE bloqui al Senat la seva proposta de crear una comissió sobre insularitat

36343

El senador autonòmic Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca) ha criticat que la seva proposta de crear una comissió específica sobre els territoris insulars de l'Estat espanyol al Senat hagi estat blocada aquest dimarts pel PSOE, el grup majoritari.

Vidal ha exposat que, a través del grup del qual forma part MÉS per Mallorca al Senat, Esquerra Confederal (integrat per Compromís i Geroa Bai, entre altres), la proposta s'ha traslladat a la Junta de Portaveus, reunida aquest dimarts al matí.

Tal com ha detallat, en ella s'havien de conformar definitivament les comissions de la institució per a la pròxima legislatura, que seran 32 (24 legislatives i vuit no legislatives). «Desgraciadament el grup majoritari de la cambra, el PSOE, no ha vist amb bons ulls la proposta, alguna cosa que ens sembla com a mínim poc sensible», ha lamentat.

Per a Vidal «el fet que hi hagi una comissió dedicada a 'Despoblació i repte demogràfic' clarament proposada per Teruel Existe en defensa de l'anomenada Espanya Buida i que, en canvi, es tingui tan poca sensibilitat pel fet insular demostra la necessitat que les Balears tenguin veu pròpia a Madrid no subordinada als grans partits d'àmbit estatal».

La proposta ha rebut un acolliment favorable del grup ERC-EH Bildu, d'Esquerra Confederal i del Grup Nacionalista-Coalició Canària i Junts per Catalunya-.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.