Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago: «Continuarà havent-hi explotació sexual de menors però cal continuar lluitant»

36337

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha defensat aquest dimarts al Parlament que el Govern ha treballat «des del primer moment» en els casos d'explotació sexual a menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ja que s'han reunit «periòdicament» amb els Consells insulars per a millorar els protocols, que «no són estancs, sinó vius».

Així ho ha expressat Santiago en una compareixença, demanada pel grup parlamentari del PP, a la Diputació Permanent de la Cambra i ha afegit que «continuarà havent-hi explotació sexual infantil», ja que és «un problema social incrustat que ha existit des fa anys». En aquest sentit, ha reiterat que «cal continuar lluitant contínuament contra ella i que el debat ha de centrar-se en la persecució de la demanda i el delicte».

Així mateix, també ha comparegut per a informar sobre els acomiadaments a treballadors per conductes sexuals inapropiades en centres socioeducatius de menors judicialitzats, dependents de l'Executiu autonòmic. Sobre això, ha reconegut que «no hi ha garantia que no puguin tornar a passar» si bé ha assegurat que «sí que hi ha una estructura per a detectar-los i actuar amb contundència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.