Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Cooperació aprova el Pla Director de Cooperació Balear 2020-2023

36329

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha presidit el segon Consell de Cooperació de la legislatura on s'ha aprovat el Pla Director de Cooperació Balear 2020-2023, un document estratègic que marca les polítiques de cooperació que el Govern farà els pròxims quatre anys.

El Pla és fruit d'un procés participatiu que es va iniciar el setembre de 2019 amb tot el sector. Al llarg d'aquests mesos, administració i entitats han treballat conjuntament i de manera activa en l'elaboració d'aquest nou document. Aquest dilluns, després de debatre les 33 esmenes presentades al seu esborrany, s'ha aprovat.

Ara el Consell de Govern haurà de ratificar-ho i passar-ho al Parlament. Entre els grans reptes que planteja aquest Pla hi ha el de millorar de manera efectiva la coordinació amb el sector i el territori; enfortir la cooperació bilateral directa i la cooperació tècnica. A més el Pla contempla crear una estratègia pròpia d'Educació per a la Transformació social.

Segons la Conselleria, tot el document s'ha vertebrat entorn de l'Agenda 2030 i s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El Consell de Cooperació, a més d'aprovar el Pla Director de Cooperació també ha treballat en el Pla Anual 2020, així com les convocatòries de subvencions en Cooperació i Acció Humanitària que es publicaran aviat i que tenen un valor de 3.465.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.