Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB reconeix al personal interí de l'IbSalut el dret a percebre la carrera professional igual que el fix

36315

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha reconegut en una sentència recent el dret del personal interí i temporal del Servei de Salut de les Balears (IbSalut) a percebre la carrera professional en les mateixes quanties que el personal fix.

En concret, el TSJIB ha desestimat el recurs que va presentar el Govern i ha confirmat la sentència que va dictar el maig de 2019 el Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Palma, que estimava la demanda presentada pel sindicat UGT.

La particularitat de la demanda d'UGT és que incloïa el personal de diferents categories, la majoria de les que disposa l'IbSalut. Aquests treballadors només percebien el 25 per cent del complement en el grau 1 que cobren els treballadors fixos.

Per aquest motiu, la sentència obre la via perquè tot el personal en la mateixa situació que els demandants pugui reclamar aquest dret. El sindicat calcula, en base a dades de l'Administració, que la decisió del TSJIB pot afectar de manera indirecta a gairebé 5.000 professionals: uns 1.000 metges, 1.500 infermers, 800 auxiliars d'infermeria, 300 tècnics especialistes superiors sanitaris, 400 zeladors, 350 auxiliars administratius i 100 administratius, entre d'altres.

La sentència del TSJIB no és ferma, però des d'UGT confien que un hipotètic recurs no prosperaria, tenint en compte la sentència del Tribunal Suprem a la qual apel·la en el procediment a les Balears.

La sentència «ha clarificat que la carrera professional forma part de les condicions de treball i per això se li ha d'aplicar la normativa europea de no discriminació entre personal temporal i fix», ha recordat UGT.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.