Setmanari d'informació local - 138 anys

Company (PP): «Quantes nines tutelades més han de patir abusos sexuals perquè Armengol i el seu Govern adoptin mesures?»

36291
Company (esquerra de la imatge) I Egea (al centre de la imatge) han visitat les zones afectades pel temporal a Eivissa. | PP Eivissa/Twitter

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha demanat aquest dissabte la dimissió de la consellera d'Afers Socials del Govern, Fina Santiago, per l'escàndol dels abusos sexuals a joves tutelats per l'administració.

Company ha culpat els actuals responsables polítics «d'haver estat tapant uns fets deplorables» i s'ha demanat «quantes nines més han de patir abusos sexuals a la nostra comunitat perquè Armengol i el seu Govern adoptin mesures».

En declaracions als mitjans des d'Eivissa, on el president regional ha visitat les zones afectades pel temporal 'Glòria' juntament amb el secretari estatal de la formació, Teo García Egea, Company ha afirmat que és «denigrant i de vergonya que davant fets tan deplorables i tan greus que es continuen produint, la Sra. Costa -portaveu del Govern- digui que ningú assumirà responsabilitats».

«Si no es prenen mesures contundents, Armengol estarà tapant fets deplorables, que poden ser constitutius de delicte penal», ha afegit el president regional del PP, que ha reclamat «mesures polítiques ja» perquè «la imatge de les Balears no pot estar en mans de polítics que han consentit aquests fets deplorables durant molt de temps».

Company ha justificat la petició de dimissió de Santiago, que dimarts compareixerà en el Parlament a petició el Grup Popular, en el fet que mentre els tècnics segueixen denunciant el que està passant, «els polítics ho han amagat durant anys». «Hi ha responsables que els darrers tres i quatre anys ho han tapat tot i una d'elles ha estat la consellera Santiago. Ha de dimitir immediatament perquè joves que estan sota la seva custòdia haurien participat en l'abús a la jove tutelada per l'IMAS el passat 24 de desembre. Si no dimiteix la consellera Santiago, la presidenta Armengol ha de destituir-la», ha assegurat.

Per part seva, el secretari estatal del PP, Teo García Egea, també s'ha referit a aquests fets i ha dit que la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo «també hauria de donar explicacions i no callar de manera còmplice». «Després, el dia 8 de març, es posarà el llaç feminista, com Armengol i la consellera, però no estan fent res per evitar que es repeteixin fets gravíssims i protegir nines a les quals se'ls està robant el futur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.