Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus al judici contra Joan Font per destrossar la paradeta de l'ASM

36285
Joan Font va destrossar amb les seves mans la paradeta de l'ASM. | dbalears/Arxiu

L'Audiència Provincial de les Balears jutjarà aquesta propera setmana a l'exdiputat del PP Joan Font Rosselló per destrossar la paradeta informativa de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i increpar als seus membres durant el transcurs d'una manifestació 'por la unidad de España'.

Segons relata la Fiscalia, els fets van tenir lloc el 7 d'octubre de 2017, mentre l'acusat participava en la manifestació 'Per la unitat d'Espanya i de suport a CNP i GC', que anava des de Plaça d'Espanya fins a carrer dels Oms.

El Ministeri Fiscal relata que Font es va desviar, al costat d'un gran nombre de persones no determinades, cap a la paradeta que estava situada al carrer Sant Miquel. Una vegada allí va indicar als diferents membres del lloc que havien de d'anar-se'n per evitar «mals majors» malgrat que l'assemblea «comptava amb l'autorització administrativa» pertinent.

Seguint amb el relat, mentre l'acusat els increpava i acorralava al costat d'altres persones «en constatar els postulats i idearis de la paradeta», va sacsejar la carpa fins a destrossar-la, va trencar cartells publicitaris i la taula plegable, fent que caigués el material que tenien, com a fullets, pins, samarretes, entre altres. Aquests o van desaparèixer entre la gentada o van quedar inutilitzats.

Per aquests fets, la Fiscalia li imputa un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de danys. Li demana un any de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu pel temps de condemna i una multa de 1.080 euros. L'Audiència va celebrar el desembre una vista en la qual les parts no van aconseguir cap acord.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.