Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern descarta dimissions pels casos d'explotació sexual a menors tutelats

36267

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha defensat aquest divendres el treball de tots els implicats en l'atenció a menors tutelats, i ha rebutjat que «hagi de dimitir una persona o una altra», sense que això suposi «defugir de cap responsabilitat» pels casos d'explotació sexual que afecten menors tutelats a Mallorca.

«La meva resposta és no», ha manifestat Costa durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, després de ser preguntada per si l'Executiu creu que haurien de produir-se dimissions. La portaveu ha afegit que seria «fàcil solucionar el problema» si pogués resoldre's «mitjançant una responsabilitat política traduïda en una dimissió».

Igualment, Costa ha defensat que l'anomenada a la «prudència» per part del Govern «no s'ha de veure en cap cas com que s'intentin ocultar dades», sinó que persegueix «preservar la integritat i la intimitat» dels menors afectats. A més, la portaveu del Govern ha sostengut que tant responsables polítics com personal tècnic posen «el millor de si mateixos» per a lluitar contra aquest problema, i ha assegurat que des de l'Executiu es deixaran la pell «perquè aquesta situació millori».

Dit això, Costa ha apuntat que les sol·licituds de l'oposició reclamant dimissions són «respectables» però ha preferit «no alimentar segons quines declaracions sinó anar a l'arrel del problema, que és molt més complex». Costa també ha demanat no «generalitzar i donar la sensació que tots els menors tutelats estan en una situació de desemparament, perquè no és així». A més, ha reclamat «posar el focus a perseguir de manera contundent» als abusadors i promotors de l'explotació sexual.

Els casos afecten menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), dependent del Consell de Mallorca. En aquest sentit, Costa ha afirmat que totes les administracions tenen «una part de responsabilitat» dins de les seves competències. Pel que fa al Govern, ha recordat que va aprovar en la legislatura passada un Pla Autonòmic de Lluita contra la tracta i prostitució de dones i nenes.

L'explotació sexual de menors tutelats a Mallorca es va saber arran d'una violació grupal a una menor tutelada per l'IMAS. L'agressió sexual va tenir lloc, segons fonts pròximes al cas, a un pis del Camp Redó, a Palma, la passada Nit de Nadal. Varen ser detenguts set homes (sis menors i un adult) i una dona, també menor, que suposadament hauria actuat com a enllaç i forçat a la víctima a romandre a la casa on van ocórrer els fets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.