Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Lladonet presenta el llibre 'Rebel·lar-se per la llibertat' aquest divendres

36257

L'espai de cultura Can Alcover acull aquest divendres la presentació d'un nou llibre de la col·lecció 'Quaderns' d'Ona Mediterrània i dBalears que recull articles dels principals intel·lectuals de les Balears que, d'una manera o una altra, estan relacionats amb el Diari de Balears o amb Ona Mediterrània

Aquesta col·lecció és una mostra del pensament mallorquí i de les Illes Balears del segle XXI. Una col·lecció compromesa amb la llengua catalana i amb el pensament crític, el rigor intel·lectual, la reflexió, la creació i la llibertat d'expressió.

Aquesta nova obra, 'Rebel·lar-se per la llibertat', conté l'expressió del pensament de Joan Lladonet durant els anys 2017 i 2018 davant els esdeveniments ocorreguts per haver volgut exercir un dret legal segons les lleis internacionals, com és el dret a l'autodeterminació dels pobles. L'obra vol reflectir el tracte colonial que reben els Països Catalans i, especialment, el Principat de Catalunya, que en el 2017 va fer una passa endavant per superar l'espoli al qual es troba sotmès i va posar en marxa tot un procés democràtic perquè el poble català pogués decidir el seu futur, i l'Estat espanyol va posar en marxa una maquinària repressiva, judicial i policial, que va acabar amb presos polítics i exiliats. Bàsicament, per tant, tracta la lluita per la llibertat i la rebel·lió davant la injustícia.

L'acte es farà a les 19 hores a Can Alcover i comptarà amb les intervencions de Jaume Bonet i de l'autor.

Sobre l'autor

Joan Lladonet ha estat mestre de primària i de secundària, ara jubilat, i ha dedicat tota la seva vida a l'ensenyament. Ha elaborat material didàctic per a l'ensenyament del català per a l'alumnat i el professorat, integrant primer el grup de treball de l'ICE-CENC i després el Seminari de Català de l'ICE de la UIB. El treball en aquest Seminari ha donat com a resultat l'elaboració de llibres de text per a primària i secundària i el projecte Plenamar, format per una vintena de llibres de recursos d'ensenyament del català per al professorat i per a l'alumnat.

També ha coordinat grups de treball a l'Obra Cultural Balear. Fruit d'aquesta tasca ha obtengut juntament amb els altres membres del Seminari, els premis Baldiri Reixach i l'Emili Darder. Ha rebut un reconeixement de mèrits en els Premis 31 de Desembre de l'OCB per la seva tasca de normalització lingüística a l'escola. Ha publicat articles a diferents revistes i al Diari de Balears. Ha coordinat la revista 'Pissarra' de l'STEI i ha col·laborat amb l'Escola de Formació de Mitjans Didàctics del sindicat. Ha publicat a l'Editorial Moll 'D'un pare d'un mestre. L'educació dels infants a la família i a l'escola'. El 2011 va publicar 'Aquests són els teus drets lingüístics. Memòria d'un incompliment'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.