Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació suspèn les visites de VOX als centres educatius de les Balears

36231

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha decidit, després de consultar als seus serveis jurídics, suspendre definitivament les visites de la formació d'extrema dreta VOX, a centres educatius davant la negativa del partit d'assistir fora de l'horari lectiu.

Educació va determinar que els diputats del grup parlamentari VOX podien visitar els centres fora de l'horari lectiu i acompanyats de l'inspector educatiu de la zona, si bé la formació va avançar que els denunciaria davant els Tribunals «si no rectificaven». La Conselleria ha defensat que es va elaborar una proposta de visites que «garanteix el dret dels diputats autonòmics a accedir a dependències públiques i alhora el de l'alumnat a exercir el seu dret en l'educació lliure de qualsevol pressió externa».

No obstant això, han lamentat que VOX hagi presentat un escrit a la Mesa del Parlament reiterant la seva petició de visitar els centres educatius i reclamant que aquestes visites tinguin lloc en horari lectiu. La Conselleria ha assegurat que «es manté en la seva postura i no modificarà les condicions establertes per a les visites». Per tot això, s'ha decidit suspendre les visites programades en els centres educatius i s'avisarà per vies oficials en els centres educatius afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.