Setmanari d'informació local - 138 anys

Alzamora llança 'Reis del món' una novel·la «local amb abast internacional»

36213

L'escriptor Sebastià Alzamora ha llançat 'Reis del món', una novel·la «local amb abast internacional» que narra la relació entre dos grans personatges del segle XX de personalitats antagòniques, el banquer Joan March i l'orientalista Joan Mascaró, ha explicat l'autor aquest dimecres.

'Reis del món' es presenta com una novel·la «local d'abast europeu» que parteix de la relació entre dos personatges reals i antagònics, dos gegants del segle XX: Joan Mascaró, el principal traductor i divulgador del pensament místic hindú en la cultura occidental, i Joan March, un contrabandista i home de finances, un dels homes més rics i poderosos d'aquella època, ha explicat Alzamora.

Nascuts a Santa Margalida, un poble de Mallorca, tots dos protagonistes estableixen una relació cordial durant molts anys, encara que també complexa i contradictòria, a causa de les diferències tan enormes que els separen, encara que al final, és «la cerca de la llibertat el que uneix als dos amics. Cadascun la cerca per camins diferents. March a través dels diners, i Mascaró a través del coneixement», ha explicat.

A través d'aquestes dues figures, Alzamora aconsegueix teixir un relat que passa per Espanya, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya, Algèria, el Marroc o Sri Lanka, i que constitueix una «novel·la d'idees a partir de dos personatges vius, contradictoris i complexos», ha afegit.

Una novel·la realista

Encara que la novel·la utilitza personatges i diàlegs reals, l'autor ha recordat «que no es tracta de la biografia de ningú. És una novel·la, però una novel·la molt ben lligada», ha assegurat Alzamora.

«Passen coses que en la realitat no varen passar, però que en cap moment contradiuen als personatges. He intentat construir una realitat inventada però que d'alguna manera sigui lleial a ells», ha afegit, i ha explicat que un dels moments més difícils del procés creatiu ha estat decidir com fer parlar als personatges.

Sebastià Alzamora

Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) és autor de novel·les com 'Sara i Jeremies' (premio Ciutat de Palma 2002), 'La pell i la princesa' (premi Josep Pla 2005), 'Miracle a Llucmajor' (2010), 'Crim de *sang' (premi Sant Jordi 2011), 'Dos amics de vint anys'
(2013) i 'La Malcontenta'(2015), entre altres.

El seu darrer llibre de poemes ha estat 'La netedat'(2018, premi Crítica Serra d'Or), que s'ha traduït al francès, italià, castellà, anglès, portuguès, polonès i danès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.