Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma celebra la protecció de Can Ribas com a Bé Catalogat

36203

L'àrea de Cultura i Benestar de l'Ajuntament de Palma ha celebrat aquest dimecres la decisió de la comissió tècnica de patrimoni del Consell Insular de Mallorca de declaració de Can Ribas com a Bé Catalogat. El regidor de l'àrea, Antoni Noguera, ha informat que amb aquesta aprovació com Ben Catalogat, el Consell ha acceptat l'al·legació presentada per Cort que proposava «la protecció d'acord amb la fitxa del catàleg d'edificis d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic».

D'aquesta manera, Can Ribas passarà a formar part del Catàleg de protecció d'edificis històrics de Palma i, en conseqüència, segons Cultura de Cort, «protegirà la fàbrica i permetrà la realització del projecte de centre de creació i recerca de les arts del circ» previst per la regidoria de Cultura i Benestar Social. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social i coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha explicat que «la millor protecció possible per a la fàbrica de Can Ribas és rehabilitar-la, donar-li ús i protegir-la com ben catalogat i a través del catàleg municipal».

Noguera ha destacat que el projecte de convertir Can Ribas en un centre de creació de circ «és molt positiu» per al model de ciutat de Palma, «vincula la cultura amb els barris vulnerables i serà un dels motors» d'inclusió social del barri de la Soledad. Quant al projecte, des de l'àrea de Cultura de Cort han explicat que Can Ribas disposarà d'una sala d'entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.