Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol es compromet a firmar el conveni ferroviari amb les Balears

36171

El Govern espanyol s'ha compromès aquest dimecres a signar el conveni ferroviari amb les Balears, a executar-lo i a incloure'l en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de la primera partida econòmica. Aquest té com a objectiu finançar els projectes ferroviaris del Pla Director de Mobilitat de l'arxipèlag.

Així li ho ha confirmat el secretari d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, al conseller Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons, en l'en el primer contacte de la nova legislatura estatal per a tractar diferents temes pendents que afecten de Balears.

Pons ha assegurat que és «necessària» la implicació de l'Estat per a dur a terme infraestructures de mobilitat «estratègiques» a les Balears i ha celebrat com a «primer pas» que el nou Govern de l'Estat hagi garantit la signatura del conveni.

Mesures en matèria d'habitatge

En habitatge, el conseller ha traslladat a Saura la necessitat d'articular mesures en les comunitats autònomes amb una situació en matèria d'habitatge «complicada» com ocorre, per exemple, a les Balears.

Per part del Govern, segons li ha avançat Saura a Pons, s'estan estudiant mesures que permetran tant que puguin arribar més recursos a l'arxipèlag com l'aprovació de marcs normatius que permetin desenvolupar propostes que impulsin polítiques d'habitatge per a solucionar la problemàtica específica del territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.