Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol demana autonomia fiscal per a les CCAA i la reforma urgent del sistema de finançament que penalitza les Balears

36161

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat més autonomia fiscal per a les comunitats autònomes i flexibilitat competencial perquè cadascuna avanci al seu ritme, i ha reclamat diàleg entre institucions, «no només amb Catalunya» sinó amb totes les autonomies, per a «definir clarament les funcions» de cada administració i evitar conflictes.

A l'Executive Fòrum de Madrid, la dirigent ha subratllat que l'actual sistema de finançament penalitza les Illes Balears i que n'és urgent la reforma. Illes Balears, ha explicat, és la «segona autonomia que més aporta al sistema i la novena en rebre fons», cosa que al seu parer s'ha d'equilibrar. En la passada legislatura autonòmica, es va aconseguir situar les Illes per primera vegada a la mitjana per càpita d'inversió social.

La presidenta ha assenyalat que des de la Península «s'entén amb dificultat» la realitat de les Balears, perquè es pensa que «tothom és ric i vivim en una situació tropical quan hi ha desigualtats i risc de pobresa».

Per a aquesta i altres qüestions com l'actuació sobre el mercat de l'habitatge, la lluita contra el canvi climàtic o l'impuls econòmic, ha continuat Armengol, cal que el nou Govern espanyol prengui mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.