Setmanari d'informació local - 138 anys

El Casal Solleric acull l'exposició 'Teixit conjuntiu' de l'artista Tonina Matamalas

36115
El Casal Solleric acull l'exposició 'Teixit conjuntiu' de l'artista Tonina Matamalas. | Ajuntament de Palma

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el director general de Difusió Cultural, Marcos Augusto i la directora del Casal Solleric, Aina Bauzà han inaugurat aquest matí al Casal Solleric l'exposició 'Teixit conjuntiu' de l'artista mallorquina Tonina Matamalas.

La mostra, que romandrà oberta fins al pròxim mes de maig, està centrada en la construcció social de gènere i parteix de la proposta d'intervenir un espai humit, obscur i granellós que pot evocar un úter, com és l'espai del dipòsit. L'artista ha elaborat expressament un Fanzine expandit que va mutant i transformant-se.

Per mitjà de la participació i de diferents intervencions de col·lectius i persones del teixit social de l'illa, planteja una recerca entorn de la construcció social del gènere i la possibilitat de crear altres ficcions i narratives per viure. Per a l'artista l'objectiu de l'obra és fer partícips a diferents col·lectius implicats amb la xarxa efectiva propera per tal de crear interaccions amb el teixit social local.

Segons Antoni Noguera, «la feina de na Tonina Matamales qüestiona les relacions patriarcals i de gènere. Per això, el seu treball resulta tan actual i necessari. Volem als nostres espais un art que estimuli la intel·ligència col·lectiva i ens faci pensar. A més, Matamales encaixa perfectament amb les línies del centre, que preferentment treballen el feminisme i les polítiques del col·lectiu LGTBI».

Matamalas va néixer a Andratx (Mallorca) l'any 1987. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2010), ha completat la seva formació a la Universitat Cooper Union de Nova York i a la Weissensee Kunsthohschule de Berlín. Treballa amb el dibuix-documental i els seus projectes artístics no es poden deslligar de la seva posició com a activista trans-feminista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.