Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Tomeu Amengual, un dels protagonistes de la vaga de fam per la Llengua de 2012

36117

Aquest dissabte, 18 de gener de 2020, ha mort Tomeu Amengual, membre de Jubilats per Mallorca que, juntament amb Jaume Bonet, va protagonitzar la Vaga de Fam per la Llengua del març i abril de 2012.

Tomeu Amengual formava part del col·lectiu Música per la Llibertat i cada dijous participava a les cantades per demanar la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats.

Amant de la muntanya i l'esport, Amengual ha estat tota la seva vida una persona compromesa amb les lluites socials. Com a membre de l'Amipa del col·legi Rafal Vell va col·laborar amb el funcionament del centre i va ser un dels impulsors de la campanya contra els parallamps radioactius, mobilització que aconseguí acabar amb tots els parallamps radioactius de l'estat espanyol.

Compromès amb l'ecologisme, va participar en campanyes i accions a favor de la Llei d'Espais Naturals i contra la incineradora de Son Reus.

El dia 25 de març de 2012, després de participar en la gran manifestació 'Sí a la Llengua', que va aplegar 50.000 persones a Palma, es va afegir a la vaga de fam per la Llengua que havia iniciat Jaume Bonet dia 1 de març. Amengual es va mantenir en vaga de fam fins dia 11 d'abril.

Jubilats per Mallorca ha anunciat que es farà la vetla per Tomeu Amengual aquest diumenge a les 17 hores a la casa on vivia al barri d'Es Vivero de Palma.

En aquest vídeo el podeu veure i escoltar llegint un comunicat durant la vaga de fam per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.