Setmanari d'informació local - 138 anys

Fira B! s'expandeix a totes les Balears amb l'objectiu convertir-se en una marca cultural turística

36087

La delegada de la Presidència per la Cultura, Catalina Solivellas, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra, han anunciat aquest divendres que Fira B!, estrena un nou format amb el qual s'estén a totes les Balears i l'objectiu de la qual és convertir-se en una marca cultural turística.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat aquest divendres, Fira B! estén la seva programació a Menorca, Eivissa i Formentera. A més, es divideix en àrees temàtiques, aconseguint les dues èpoques centrals de contractació a la tardor i a la primavera i centra els seus esforços a consolidar-se com a marca cultural en el sector turístic.

En aquest sentit, la Conselleria ha informat que la sisena edició de Fira B!, arrencarà el setembre de 2020 amb la Fira d'Arts Escèniques, que se celebrarà a Menorca durant tres dies i combinarà activitats d'exhibició amb jornades professionals. L'illa d'Eivissa, que acollirà la Fira de Música, seguirà el mateix model que la Fira d'Arts de Menorca, també amb actuacions i jornades professionals. Així mateix, a Formentera també s'oferirà un programa centrat en el sector musical.

Per a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, amb aquest nou format el Govern ha complert l'objectiu de descentralitzar la cita i implicar en ella a totes les Illes. Així mateix, la Conselleria ha destacat la implicació i el treball transversal fet per l'Institut d'Estudis Baleàrics, la Delegació de la Presidència per a la Cultura i l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB).

Totes aquestes entitats pertanyents a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, aportaran el pressupost per a la primera part de la Fira B!, encara que no seran les úniques.

Mallorca acollirà el 2021 una Fira B! amb totes les àrees de l'IEB

D'altra banda, la Conselleria ha informat que Mallorca acollirà, durant quatre caps de setmana consecutius, en els mesos de març i abril de 2021 un format de Fira B! que inclou totes les àrees de l'IEB, és a dir, les arts visuals, la música, les arts escèniques i la literatura, el còmic i el pensament.

Així mateix, ha detallat que la Fira B! Arts Visuals dedicarà dos dies a les arts visuals i digitals, i un tercer a desenvolupar les connexions d'aquesta àrea amb la música. En aquesta línia, la Fira B! Música centrarà les dues primeres jornades en la música i la tercera en les relacions de la música amb les arts escèniques.

Igualment, la Fira B! Arts Escèniques exhibirà i analitzarà les arts escèniques en dos dies i l'últim establirà ponts amb la literatura, el còmic i el pensament. Finalment, Fira B!, se centrarà en la literatura, el còmic i el pensament.

Fitur

Quant a les novetats d'aquesta edició, s'inclou també el caràcter temàtic de cada Fira B!, «relacionat amb l'entorn creatiu i els agents més destacats del sector», segons ha explicat el director de l'IEB, Mateu Malondra.

En aquest sentit, ha assenyalat que el programa de la fira combinarà propostes de Balears i de l'exterior, vinculades a altres regions de l'Estat espanyol i dels països europeus estratègics. El motiu que ha argumentat Malondra ha estat que «sempre cal tenir present que Fira B!, compleix una doble funció de divulgació de la cultura de les Illes i de negoci per al sector».

Per aquest motiu, ha informat que es preveu iniciar una relació estable amb l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears(Aetib), dependent de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La primera acció referent a això, ha informat la Conselleria, es desenvoluparà en la Fira Internacional del Turisme (Fitur) amb diverses actuacions musicals d'artistes balears i la projecció d'un vídeo promocional per a explicar el model, els objectius i les dates de Fira B!

Entre les propostes d'aquesta acció, s'han inclòs les actuacions, el dia 25 de gener, de Posidònia, Saxophonia Funk Projecte i Pere Navarro & For the Freshly People. El 26 de gener actuaran Leonmanso, Desirée Duran i Salvatge Cor. El pressupost d'aquesta acció promocional és de 25.000 euros, a càrrec de l'Aetib, segons Conselleria.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.