Setmanari d'informació local - 138 anys

'Mallorca en primer pla' és la proposta del Consell per a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

36079

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquest divendres el documental 'Mallorca en primer pla' que es projectarà dimecres que ve als cinemes Callao de Madrid, dins de la setmana de la Fira Internacional de Turisme a Madrid 2020 (Fitur).

Segons ha informat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aquest divendres en roda de premsa, aquest projecte ha estat ideat per a presentar Mallorca com un plató «excel·lent» per al cinema i el sector audiovisual.

No obstant això, ha afegit, aquest documental té la intenció «d'ajudar també a desestacionalitzar i a potenciar, a més d'un sector econòmic, el turisme de baixa temporada». En aquest sentit, ha posat l'accent que «Mallorca és molt més que sol i platja».

Així mateix, Cladera ha reiterat «la importància de potenciar el mercat turístic espanyol«, ja que es tracta del tercer emissor de turistes a les Balears, només superat pels mercats britànic i alemany. La presidenta del Consell de Mallorca ha incidit en què «2019 ha estat un any de recuperació d'aquest mercat, registrant-se un increment del 5,5% respecte a 2018 fins al mes de novembre» i ha destacat que «aquests increments de visitants s'han donat amb major mesura en temporada baixa, entre els mesos de gener i febrer, i també al setembre».

Igualment, Cladera ha volgut destacar el grup que representa el viatger espanyol pel que fa a la despesa turística, que fins a novembre de 2019 ha estat d'1,5 milions d'euros. Amb tot, ha recordat que la institució insular, que té les competències turístiques des de març de 2018, està elaborant un pla estratègic i està definint les línies de treball.

Referent a això ha afirmat que «s'està redactant el primer Pla de promoció turística, aviat el Consell de Mallorca serà membre de l'Organització Mundial del Turisme, s'han iniciat els tràmits per a ser Observatori de Turisme Sostenible i l'objectiu és culminar tots aquests processos amb la signatura d'un Pacte per un turisme sostenible que impliqui a tot el sector i a tota la societat mallorquina». «Les fires s'han d'aprofitar dins d'aquest marc», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.