Setmanari d'informació local - 138 anys

Un 25% d'electors de les Balears diu que el que ocorria a Catalunya va influir en la seva decisió de vot

36059

Un 25,1% d'electors de les Illes Balears afirma, segons l'avanç del baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que el que ocorria a Catalunya va influir en la seva decisió de vot en les eleccions del passat 10 de novembre, mentre que el 74,9% sosté que no va influir en el seu vot.

Segons el mateix estudi, el 89,4% dels illencs afirma que l'exhumació de Franco no va influir en la seva decisió de vot. Un 61,7% dels enquestats a les Illes diu que va decidir el seu vot «amb convicció», mentre que el 29,2% ho va fer «amb certs dubtes». El 4,2% es va decantar per un partit «perquè es tractava del mal menor» i el 5% «per a evitar que pogués guanyar un altre partit».

El PSIB, primera força a les Balears

El PSIB es mantindria com a primera força a Balears si se celebressin unes noves eleccions generals, amb un 21,6% de la intenció de vot, segons l'avanç del baròmetre del CIS, que situa a Vox com tercera força per davant d'Unides Podemos.

En concret, a Balears, per darrere del PSIB se situen en intenció de vot el PP (11,6%), Vox (11,1%), Unides Podemos (9,5%) i Ciudadanos (1,5%). Amb tot, més de la meitat dels ciutadans balears enquestats afirma que no té simpatia per cap d'aquests partits (57,5%).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.