Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca anuncia la creació d’una Comissió insular per a combatre l’explotació sexual de menors

36033

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dimecres la creació d’una Comissió insular per a combatre l’explotació sexual de menors que comptarà amb representants de la institució insular, Delegació del Govern espanyol, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, i tots els agents implicats en l’atenció a la infància de Mallorca, amb l’objectiu d’intensificar les accions que es duen a terme per a fer front a l’explotació sexual infantil.

Així ho ha donat a conèixer el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Social, Javier de Juan, durant la roda de premsa posterior a la reunió.

Javier de Juan ha destacat que «la col·laboració entre l’IMAS, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil és continua i gràcies a això s’ha pogut fer front a diversos casos relacionats amb l’abús sexual a menors». Aquesta reunió, segons el conseller, ha servit també per a posar sobre la taula «les necessitats de les diferents institucions, establir noves línies de col·laboració, millorar els protocols ja existents i articular millors recursos per pal·liar aquesta xacra social que ens afecta a tots».

En aquest sentit, ha recordat que «tot i que és una situació molt greu, no és una situació nova per a nosaltres, ja que fa anys que hi treballam». El president de l’IMAS ha fet especial incidència en el fet que «no podem permetre de cap manera que el problema es focalitzi en els i les menors, sinó en els seus vertaders responsables, els consumidors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.