Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA vol recuperar el túnel del tren situat sota les galeries de la plaça Major per al centre d'interpretació

L'Associació per a la Revitalització de Centres Antics de Palma (ARCA) ha presentat aquest dimecres un projecte per a recuperar el túnel del tren que uneix les galeries de la plaça Major i el Parc de la Mar, i d'aquesta manera posar en marxa el Centre d'Interpretació de la Història de Palma.

ARCA ha detallat que aquest espai de les galeries «pot suposar una oportunitat única» per a cobrir una «necessitat històrica» de Palma, la d'un centre d'interpretació. L'associació ha dit que la fi és «conèixer la Història de Palma, amb activitats educatives i centres de formació, i també per als turistes».

La vicepresidenta de l'entitat que vetlla per la protecció del patrimoni, Àngels Fermoselle, ha explicat avui que aquesta proposta és «un deure històric de la ciutat que no gaudeix d'un equipament així». «No plantegem un museu amb obres d'art, sinó un espai explicatiu de les diferents èpoques històriques», ha dit.

D'altra banda, Fermoselle ha destacat que l'obertura del centre estaria vinculada a la recuperació del túnel ferroviari que arriba fins a sa Murada amb una «oferta explicativa» sobre el transport de mercaderies cap al port i el seu ús durant la Guerra Civil, quan va ser utilitzat com a refugi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.