Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort declara Festa d'Interès Públic Municipal l'Encontre de Confraries de Sant Sebastià

36029

L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior, ha declarat festa d'Interès Públic Municipal la trobada de confraries de Sant Sebastià. La trobada, organitzada per la Obreria de Sant Sebastià, cerca crear nous canals de participació en la Revetla i també pretén fomentar «un sentiment d'estima» dels residents de la Ciutat cap a les festes patronals.

Per tot això, es vol impulsar la imatgeria i tradicions pròpies i ampliar, a més, la franja horària de la festa de manera que comenci al matí de dia 19 de gener amb l'objectiu de crear «dinàmiques de participació populars encoratjadores». L'Obreria de Sant Sebastià és una associació que es va constituir legalment l'octubre de 2019. És l'òrgan que aglutina a les diferents confraries de festes que hi ha a Palma i que fa la funció de Federació de Confraries, fomentant la participació del teixit associatiu i l'autogestió de les festes patronals.

Per al regidor de Participació Ciutadana i Govern interior, Alberto Jarabo, és una «oportunitat» per a fomentar el teixit associatiu i l'autogestió a les festes patronals. Avui dia a Palma hi ha al voltant de 35 confraries que acullen a un total de 1.300 confrares formades entre 30 a 250 membres.

A més de participar de les festes de Sant Sebastià organitzen un menjar de germanor entre altres activitats. La trobada de confrares serà l'acte central. Es durà a terme el dia 19 a partir de les 17.00 hores en la plaça Llorenç Bisbal. La jornada també compta amb la col·laboració i implicació de l'àrea de Cultura i Benestar Social.

La música i l'ambientació començarà a les 17.00 i finalitzarà a les 00.00 hores. També es faran cercaviles amb actuacions musicals en la plaça Weyler i al carrer dels Olmos, tal com ja es va fer a edicions anteriors. Començarà a les 21.00 i finalitzarà a les 03.00 hores en el cas de la plaça Weyler i de 21.00 a 02.00 hores al carrer dels Olmos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.