Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ret homenatge a Carme Riera pel 25è aniversari de la publicació de 'Dins el darrer blau'

36005

El Govern ha celebrat aquest dimarts un acte d’homenatge a l’escriptora Carme Riera amb motiu del 25è aniversari de la publicació de la primera edició de 'Dins el darrer blau' (1994), esdevinguda una de les novel·les més importants de la narrativa catalana moderna.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presidit l’acte a la capella del Consolat de Mar, al qual han assistit la pròpia Carme Riera, la consellera de Presidència, Igualtat i Cultura, Pilar Costa, i la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, entre d’altres autoritats. El també escriptor Sebastià Alzamora ha estat l’encarregat de lloar la trajectòria de Carme Riera i explicar la importància de 'Dins el darrer blau' complits 25 anys des de la seva publicació.

En el seu parlament la presidenta Armengol ha destacat que «continuam rellegint i celebrant la publicació d’aquesta obra perquè ha transcendit el seu temps». A més de ser una mostra de «l’excel·lent estil narratiu de Carme Riera, dels seus diferents registres per traslladar-nos les emocions o de la seva rigorositat en la recerca històrica», la presidenta també ha assenyalat que 'Dins el darrer blau' «ens segueix interpel·lant com a ciutadans i ciutadanes sobre valors com el respecte a la diversitat i l’estima al diferent», pel fet que «continua sent una història que ens obre els ulls sobre les injustícies i les discriminacions que es continuen produint davant nostre a dia d’avui, i la necessitat de reflexionar sobre elles i combatre-les».

Armengol ha dit que «el d’avui és un acte sincer, que fem amb el cor per donar-li les gràcies a na Carme i mostrar el nostre orgull perquè sigui ambaixadora de la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra forma de ser. Ens fa sentir orgullosos de ser qui som».

L’any 2018 el Govern concedí a Carme Riera la Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma, la seva més alta distinció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.