Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS celebra la pujada de les pensions però recorda que les de les Balears «són les més baixes d'Espanya»

35995

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha aplaudit la pujada de les pensions del 0,9 per cent aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres del nou Govern, però ha recordat que les de les Balears «són les més baixes d'Espanya».

En declaracions, ha situat la diferència amb altres comunitats en gairebé els 300 euros. Malgrat que aquesta xifra, Ensenyat ha celebrat «tota millora per a combatre la precarietat de les persones majors».

La diferència entre les pensions de les Illes i la de la resta de regions d'Espanya es deu, segons ha matisat Ensenyat, a la «precarietat laboral», ja que el seu càlcul està basat en les cotitzacions. «Ha d'haver-hi un model econòmic que millori les condicions del mercat laboral actual per a garantir les pensions en el futur», ha afegit el portaveu parlamentari i, a més, ha demanat «lluitar contra la mentida» que les pensions públiques «són inviables».

La primera mesura del Govern de Pedro Sánchez ha estat pujar les pensions en un 0,9 per cent en aquest any, una alça que afectarà les pensions contributives i a les no contributives. La decisió econòmica, que coincideix amb l'estimació mitjana de l'IPC, tendrà caràcter retroactiu des de l'1 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.