Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Llucmajor critica que les activitats culturals han baixat en el municipi més d'un 40% aquesta legislatura

35991

MÉS per Llucmajor ha criticat que les activitats culturals han baixat en el municipi més d'un 40 per cent en els primers mesos d'aquesta legislatura. Segons ha informat MÉS per Llucmajor aquest dimarts, després d'haver realitzat un estudi comparatiu de les activitats culturals organitzades per l'Executiu municipal s'ha comprovat que aquestes han descendit un 42 per cent en els últims quatre mesos de 2019 respecte als mateixos mesos de l'any anterior.

En aquest sentit, ha detallat que les exposicions han descendit un 57%; les projeccions han desaparegut; els concerts musicals es mantenen pràcticament igual; els espectacles teatrals i les conferències han sofert un descens del 70%; un 17% han caigut les presentacions de llibres; un descens del 33% s'ha registrat respecte a les lectures i conta contes; i, les visites culturals s'han vist reduïdes a la meitat.

No obstant això, han explicat que «el problema no és només no saber dinamitzar correctament l'activitat cultural i desaprofitar la inèrcia cultural aconseguida durant la passada legislatura», quan ha recordat, la regidoria estava en mans de la formació.

Per a MÉS per Llucmajor el «més flagrant és la falta d'interès i de mitjans per a fer una correcta difusió dels actes». Perquè, han indicat que en la legislatura passada hi havia una agenda mensual, editada en paper i que es publicava en la web de l'Ajuntament. A més, ha recordat, addicionalment hi havia una llista de difusió per correu electrònic i una aplicació de mòbil que enviava cada dia informació sobre els actes de la jornada als subscrits.

En l'actualitat, ha criticat la formació, l'aplicació del mòbil ha deixat de funcionar i la llista de distribució només envia un butlletí setmanal que, ha assenyalat, no inclou la informació cultural i la informació en paper ha desaparegut. Així mateix, MÉS per Llucmajor ha exposat que «la informació que hi ha en la web de l'Ajuntament és incompleta i moltes vegades conté errors». Per aquest motiu, ha cridat als responsables a «demostrar que hi ha interès per promocionar la cultura, per revertir aquesta situació i oferir al municipi de Llucmajor l'activitat cultural que demanda i mereix».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.