Setmanari d'informació local - 138 anys

Setmana didàctica de l'Orquestra Simfònica amb les 'Heroïnes de Mozart'

35989

L'Orquestra Simfònica Illes Balears prepara una setmana didàctica i familiar al Teatre Principal de Palma. El 17 de gener, a les 20.00 h, la Simfònica, dirigida pel mestre titular Pablo Mielgo i amb la participació de la soprano Felicitas Fuchs, interpretarà un concert per a tots els públics sota el nom d'Heroïnes de Mozart. És un viatge líric en temps de Mozart sobre tots els caràcters femenins de les seves òperes. Amor, odi, mort i saviesa s'uneixen en una exaltació de la figura de la dona a través dels ulls del geni de Salzburg.

S'interpretaran àries i obertures de les òperes La Clemenza de Tito; Las Bodas de Fígaro, La Jardinera Fingida, Cosí Fan Tutte, Don Giovanni i Idomeneo. Les entrades tenen un preu de 8 a 12 euros i ja estan a la venda a la pàgina web (www.simfonicadebalears.com).

A més, alumnes d'escoles de primària de Mallorca gaudiran d'aquest mateix concert líric el dia abans (16 de gener) amb una doble funció, a les 10.00 h i 12.00 h. Un total de mil infants de primària gaudiran de l'Orquestra Simfònica Illes Balears amb la soprano Felicitas Fuchs. Aquest esdeveniment comptarà amb el presentador Nigel Carter que explicarà les obres interpretades per la Simfònica.

Des de fa un temps, la Simfònica posa en marxa aquest tipus d'iniciatives per a consolidar els objectius pedagògics i apropar l'Orquestra establint també una relació de complicitat i proximitat entre el públic i la Simfònica.

A més de treballar el context històric i artístic, la idea principal és fomentar l'experiència musical en viu a partir d'obres mestres de la història de la música, els instruments que formen l'orquestració de les obres seleccionades i els elements del llenguatge de la partitura. Aquestes iniciatives responen a objectius del Pla de Cultura com les programacions adaptades als diferents sectors de públic, el desenvolupament de programes didàctics adaptats a les diferents edats, i els programes específics per a estudiants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.