Setmanari d'informació local - 138 anys

L'exsecretari general del SPIB torna els 22.000 euros que pertanyien al sindicat

35963

L'exsecretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB), Antoni Gomila, ha tornat els 22.307 euros que pertanyien a l'entitat i que havia de dipositar per despeses o bestretes de doblers sindicals no justificats.

Segons han informat en una carta signada per l'actual secretària general, Maria Amengual, ha passat més d'un any fins que el sindicat «ha pogut reconstruir els comptes anteriors». De fet, a 23 de novembre de 2019 encara no s'havia pogut determinar la quantitat exacta de doblers que Gomila havia de retornar.

Tal com ha recordat, no s'ha pogut fer una auditoria ja que mai no varen disposar «amb detall» dels moviments fets del compte del SPIB. Així, explica que per arribar al final, ha estat necessari fer «arqueologia de comptes» a partir dels documents que Gomila va aportar en dos lliuraments.

Després d'això, amb una gestoria, s'ha pogut estudiar la segona entrega de documents de Gomila, amb la qual el SPIB va calcular que havia de tornar un total de 22.307 euros. Ell va acceptar la quantitat i el 20 de desembre va ingressar aquesta quantitat en el compte bancari del SPIB.

Gomila, que el 2018 treballava com a assessor a l'Ajuntament de Palma, va dimitir d'aquest càrrec al novembre després que el SPIB donés a conèixer que va gastar almenys 8.000 euros sense justificar quan era secretari general del sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.