Setmanari d'informació local - 138 anys

El tren de Sóller tornarà a funcionar el 2 de febrer després de renovar vies antigues

35951
El tren de Sóller tornarà a funcionar el 2 de febrer després de renovar vies antigues. | dbalears/Arxiu

El tren de Sóller tornarà a funcionar el pròxim 2 de febrer després de millorar les vies i renovar alguns trams antics, segons ha informat la companyia. El servei roman aturat des del 9 de desembre.

El cap de Vies i Obres del Ferrocarril, Tomeu Bisbal, ha detallat que els canvis que es realitzen són «en vies molt antigues i es canvia per placa nova». «Cada any es renoven trams i ja queden pocs per substituir, uns 3.000 metres», ha explicat.

A més, Bisbal ha afegit que «els treballs de millora de les vies són complicats a causa dels accessos i la maquinària que es necessita», ja que és «molt específica» per l'ample de via del tren.

Així, per a enguany ja s'han augmentat 1.200 metres de via en placa, a més de millorar la placa de vies de l'estació de Sóller, la qual cosa proporcionarà, segons l'empresa, un «progrés» pel que fa a la seguretat i un menor desgast del material rodant.

Durant aquesta aturada anual, també hi ha activitat en els tallers, ja que es posen a punt totes les seves locomotores i vagons, substituint les peces que se sotmeten a un major desgast pel seu funcionament ordinari.

El cap de Taller de Fusteria i Pintura, Pep Orvy, ha explicat, en aquest sentit, que els treballs de manteniment que es realitzen en els tallers són molt laboriosos, ja que són «totalment artesanals». «Moltes peces es fabriquen en aquests tallers i les que vénen de fora s'elaboren expressament per reparar el tren», ha argumentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.