Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera planteja convertir MÉS en una federació per tal «d'eixamplar el projecte»

35943
Imatge de l'executiva extraordinària de MÉS per Mallorca celebrada a Lluc aquest dissabte. | MÉS per Mallorca

L'executiva de MÉS per Mallorca defensarà davant el Consell Polític i l'Assemblea, per a la seva posterior aprovació, la proposta del coordinador Antoni Noguera d'encetar un procés per convertir l'actual coalició en «una federació de partits que incorpori nous col·lectius, així com més candidatures i agrupacions municipalistes».

Noguera pretén eixamplar l'actual base social sumant partits d'àmbit local i lligats a l'espectre ideològic progressista que representa MÉS. De moment, Noguera ha rebut el vistiplau per explorar totes les possibilitats per aconseguir «una major implantació territorial, més representació institucional i més connexió amb la realitat social i política de Mallorca».

De fet, el coordinador de la formació defensa obrir MÉS a la ciutadania amb un projecte més inclusiu. «MÉS és una força de futur i volem que representi al màxim de gent possible. El projecte ha d'incorporar més sensibilitats, ser més inclusiu i tenir més presència al carrer», ha dit Noguera. «No només es tracte de dotar-nos d'un ens jurídic si no de convertir-nos en un projecte il·lusionant, plural i més obert», ha afegit.

D'aquesta manera, la proposta, que després haurà de ser ratificada pel Consell polític i també l'Assemblea, planteja superar l'actual fase de la coalició i avançar en la recerca d'una fórmula «més estable» que ajudi a consolidar el projecte polític. En aquest sentit, la idea d'integrar en un partit únic a totes les formacions integrants de la coalició comença a dibuixar-se amb l'objectiu de concretar una força política estable i duradora en el temps. Tot sota el paraigua d'una federació que integraria les actuals i futures formacions que integren el partit.

Segons Noguera, «la consolidació de MÉS per Mallorca implica superar l'actual fase de la coalició per poder aconseguir una estabilitat com la força política ecologista, d'esquerres i feminista. MÉS pot i deu integrar la pluralitat de les idees que individualment i col·lectivament s'expressen en aquesta organització. Sense que hi hagi cap mena de renúncia als postulats ideològics propis, hem d'aglutinar totes les persones que comparteixen objectius comuns».

Aquesta qüestió ha estat debatuda durant una reunió extraordinària de l'executiva de MÉS celebrava aquest dissabte a Lluc. Durant la reunió, l'executiva també ha abordat la situació pressupostària dels centres educatius. Una situació «derivada de l'infrafinançament històric de les Balears». Així, i en espera que el nou govern estatal concreti una millora que permeti disposar de més recursos, «és important gestionar amb criteris de proximitat, amb més informació i fomentant la participació. No es poden aplicar normes generals, cal avaluar les necessitats concretes de cada centre i fer un estudi detallat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.