Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IBDona ha atès 142 cridades telefòniques durant les Festes de Nadal

35937
L'IBDona ha atès 142 cridades telefòniques sobre violència mesclista durant les Festes de Nadal. | dBalears/Arxiu

El Servei d'Atenció i Acompanyament a Víctimes de Violències Masclistes de l'Institut Balear de la Dona (IBDona) ha atès durant les Festes de Nadal, entre el 21 de desembre de 2019 i el 6 de gener de 2020, un total de 142 cridades telefòniques.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Presidència i Igualtat aquest dissabte, del total de trucades rebudes per l'IBDona, 122 (el 85,9%) corresponen a dones víctimes de violència de gènere. La resta, 20, són sense registre i, per tant, per altres temes com ara demandes d'informació concretes.

Així mateix, del total de trucades rebudes per l'IBDona, 79 han estat de caràcter urgent, segons la institució. Per illes, s'han registrat durant les Festes de Nadal, 98 cridades a Mallorca, dues a Menorca i 22 a Eivissa. En el mateix espai de temps s'han fet, a més, sis acompanyaments; en concret tres han estat a Eivissa, dos a Formentera i un a Mallorca.

D'altra banda, la Conselleria de Cultura, Presidència i Igualtat ha recordat que el Servei d'Atenció Social i Acompanyament és un servei especialitzat de l'IBDona que s'ofereix les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l'any, per tota la Comunitat Autònoma.

Pel que fa a la mena de violència que s'ha atès, la Conselleria ha indicat que el 46,46% ha estat violència psicològica, el 38% violència física, l'1,4% violència sexual, el 0,7% violència social, l'1,4% violència econòmica i el 4,9% violència ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.