Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI reclama a la Conselleria que «torni enrere la retallada en la dotació econòmica dels centres educatius»

35901

L’STEI es fa ressò de l’alarma i comparteix preocupació dels centres educatius «per les mesures de la Conselleria i la seva política de desinformació». Critica la falta d’informació de la Conselleria i considera que «tirar pilotes fora responsabilitzant les altres conselleries del Govern no ens apropa a una solució a aquest problema que han creat».

«En un principi ens havien informat que l’import global de l’assignació als centres no es veuria afectada i ara sembla que no era informació exacta», han explicat.

A més, l'STEI ha volgut remarcar que les darreres notícies que els han arribat apunten que les retallades als centres educatius són «recursos que no quedaran en el pressupost de la Conselleria d’Educació, que són una retallada en tota regla a Educació».

Així, han explicat que «a falta d’informació detallada, segons els nostres càlculs aquesta mesura suposarà una retallada d’uns quants milions d’euros anuals. Podem dir, amb un punt d’ironia, que 'la Conselleria, quan va presentar el pressupost 2020, es va oblidar a comentar que vol buidar 20 milions d’euros de la caixa dels centres educatius'».

Per una altra banda, l'STEI considera que si la Conselleria volia abordar aquesta qüestió, hauria d’haver analitzat centre per centre i, si de cas, demanar explicacions. «Fer-ho com ho ha fet ha provocat més problemes que solucions, ha estat una mesura miop», han dit.

L’STEI també ha comunicat que està contactant amb els grups parlamentaris perquè refacin aquesta mesura «que no té cap justificació objectiva». «Volem parlar amb ells per fer-los veure la realitat del pressupost de les nostres escoles i perquè recondueixin aquesta situació», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.