Setmanari d'informació local - 138 anys

SFM crearà 27 noves places i en consolidarà altres 22 actualment ocupades per interins

35883

Serveis Ferroviaris de Mallorca augmentarà la seva plantilla amb 27 noves places i en consolidarà altres 22 actualment ocupades per interins, que passaran a ser fixes, a més d'una altra desena de places ja existents, però no ocupades, que es cobriran per promoció interna.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Habitatge i Mobilitat, Marc Pons, després d'arribar a un acord amb el comitè d'empresa de SFM, que feia temps que reivindicava un augment de la plantilla i que va arribar a amenaçar amb una vaga. A l'acte han assistit també el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, i el gerent de SFM, Mateu Capellà.

L'acord entre el Govern i la part social afecta a un total de 59 places. Amb tot, segons ha matisat el president del comitè, Ricardo Mas, l'augment efectiu de treballadors serà de 30 persones, amb les 27 places que es creen i altres tres que es preveu que es publiquin els primers mesos d'enguany.

Els perfils que s'incorporaran o consolidaran seran de maquinistes (27), agents de circulació (set), caps de taller, gestió econòmica, tècnics de relacions laborals, d'infraestructures, d'instal·lacions i de material mòbil i un enginyer de telecomunicacions, entre altres.

De les 27 places que es crearan, dues estaran reservades per a persones amb discapacitat. La plantilla actual és d'uns 190 treballadors, aproximadament, i es preveu que la convocatòria surti a la fi d'any.

El Comitè diu que és «una bona arrencada» i vol «continuïtat»

El president del comitè d'empresa de SFM ha mostrat la seva satisfacció per la negociació i ha recordat que mentre «fa una dècada es plantejava l'ingrés de 90 treballadors», finalment «no sols no es va incrementar sinó que es varen acomiadar 30 persones». Així, Ricardo Mas ha argumentat que la plantilla de SFM sofreix «un dèficit insostenible».

Mas ha valorat que les places que es creen «són ocupació fixa i de qualitat» i ha apostat per «reduir a zero la temporalitat» a SFM. Per tot això, Mas ha qualificat l'acord com «un bon principi». «És una bona arrencada, però no hauríem de quedar-nos aquí», ha dit el representant dels treballadors, que ha demanat «continuïtat» i ha reivindicat que la plantilla vagi augmentant a l'una que la demanda de viatgers.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.