Setmanari Sóller

135
anys

Terraferida demana a l'autoritat portuària que verifiqui si els creuers compleixen la legislació ambiental

35871

El grup ecologista Terraferida ha demanat a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que verifiqui si els creuers compleixen la nova legislació ambiental, que des del primer de gener obliga els vaixells a utilitzar combustible amb menor contingut de sofre.

Segons explica Terraferida en un comunicat, el sofre és un dels un dels contaminants que té més incidència en la salut humana i el medi ambient. Fins 2019 es podien fer servir combustibles amb un màxim del 3,5% de sofre, però a partir del primer de gener de 2020 el contingut màxim no pot superar el 0,5%.

Per això, l'associació Terraferida sol·licita a l'APB, l'organisme competent en aquesta matèria, que verifiqui que els creuers i altres vaixells han començat a complir la normativa des del primer dia de 2020, exigint les certificacions que demostren el canvi.

Per a Terraferida, que els creuers compleixin amb aquesta normativa és «especialment important en el cas de Palma», la segona ciutat de tota la Unió Europea que suporta més contaminació dels creuers. De fet, asseguren que els creuers de luxe d'una sola companyia, varen emetre en un any 10 vegades més òxids de sofre que els 260 milions de cotxes que hi havia a Europa el 2017, segons un estudi de l'entitat Transport & Environment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris