Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] TV3 estrena aquest mes 'El llenguado', un programa amb voluntat de «trencar el mite que el català és una llengua difícil»

35869

Tot a punt perquè TV3 estreni 'El llenguado', un programa dirigit per Fúlvia Nicolàs i presentat per la cantant Yolanda Sey i l'actor Guillem Albà, que parlarà de temes de llengua actuals amb un to distès i humorístic, amb voluntat de «distreure l'espectador i trencar el mite que el català és una llengua difícil».

La directora del programa, Fúlvia Nicolàs, ha explicat que cada episodi té dues parts fixes: en la primera s'investiga un tema relacionat amb el català, com ara el parlar dels joves, qui en decideix la normativa, les aportacions de la llengua al feminisme... i en la segona, un dels dos presentadors viatja a un territori de parla catalana per a fixar-se en el parlar dels seus habitants a la recerca de paraules i expressions típiques de la zona. En aquesta recerca també hi intervenen experts i personatges coneguts com ara Roger Mas, Clara Peya o Anna Torrent. Entre altres territoris, el programa fa parada a Andorra, Formentera, el Rosselló, l'Albera, la Marina Baixa, el Segrià, Menorca, el Matarranya o Barcelona.

A banda, 'El llenguado' també té seccions, algunes no gaire ortodoxes, com ara 'El consultori del filòleg' en què els parlants telefonen a Pau Vidal; 'El mot merdós', que defineix una paraula que pel que sigui no ha acabat d'agradar als presentadors, o les 'Optimotes' amb la col·laboració de l'equip de lingüistes de l'Optimot, molt actiu a les xarxes.

El dimecres 15 de gener, a les 22.35, a TV3, s'entrena el primer episodi que estarà dedicat als joves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.