Setmanari d'informació local - 138 anys

Cursos de català i espanyol, per primera vegada, al centre xinès de Pere Garau

35849

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat del director general d’Educació i Política Lingüística, Jaume Ribas, el cap de Dinàmica Educativa, Josep Quetgles, i la secretària de l’Associació Xinesa a Balears, Xialin, i Tsvetana Vasileva, representant de la Federació d’Associacions d’Immigrants d’Iberoamèrica, Europa, Àsia i Àfrica (FADI) han presentat aquest dimecres els cursos per a adults que ofereix el Servei Municipal d’Educació d’Adults durant el primer semestre de l’any així com les novetats dels mateixos.

Al llarg d’aquest curs es preveu arribar a gairebé 3.800 persones amb un total de 159 cursos. Aquest semestre es presenten un total de 104 cursos amb 2.600 places que se sumen a l’oferta del setembre al desembre de 2019.

Entre les novetats d’enguany destaca que per primera vegada es faran cursos d'espanyol i català destinats a persones d’origen xinès i que aquests es realitzaran al Centre Educatiu Huayua de Pere Garau. També són novetat els cursos de xinès, a més de recuperar els cursos de rus i francès.

Carrió ha destacat que amb el Servei Municipal d’Educació d’Adults «oferim des d’una formació bàsica, fins a una millora de capacitats per a la inserció laboral i facilitam la inclusió lingüística» i ha destacat que la novetat d’enguany «ens permetrà apropar-nos més als nouvinguts de la ciutat i en especial a la comunitat xinesa que tant treballa a nivell social a Pere Garau».

Els cursos es divideixen en quatre blocs, un primer d’alfabetització i consolidació dels coneixements adreçats a aquelles persones que volen adquirir els coneixements inicials de lectura, escriptura i càlcul, o que volen millorar i consolidar els coneixements i habilitats d’aquesta etapa instrumental; cursos de preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatiu de Grau Mitjà i a la Universitat. D’altra banda, cursos de llengües: català, espanyol, anglès, alemany, francès, xinès i rus. També cursos sobre noves tecnologies-informàtica diversificada que inclou des de cursos d’alfabetització digital fins a cursos d’iniciació al disseny gràfic amb software lliure i al tractament digital d’imatges; disseny de pàgines web amb gestors de continguts, ús de smartphones i tablets. I finalment una oferta de cursos preparatoris per a la prova de CCSE (Coneixements constitucionals i Socioculturals d’Espanya).

Pel que fa als cursos de català, s’imparteixen gràcies a un conveni signat entre l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Ajuntament de Palma on des de la institució municipal es faciliten els espais i una aportació de 30.000 € i des de l’IEB es facilita el professorat.

Des del Servei Municipal d’Educació d’Adults es treballa amb l’objectiu de descentralitzar per això els cursos s’imparteixen fins a 13 espais diferents, arribant així a diferents barris com Camp Redó, Pere Garau, Son Gotleu, Verge de Lluc, el Terreno, el Rafal o Son Ferriol entre d’altres. També s’ofereix una gran varietat de franges horàries per tal de facilitar la conciliació, a més d’haver-hi diferent modalitats com els cursos anuals, modulars o intensius.

L’oferta actual té obert el període d’inscripcions obert des del dia 8 de fins al 24 de gener. Pel que fa als cursos de català, aquests s’han de realitzar a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, al c. Alfons el Magnànim, 29, 1r, porta 1, Palma de dilluns a divendres de 9 a 14 o a través de la web iebllengua.caib.es. Per a la resta de cursos, es pot realitzar la inscripción en línia a través de www.cursospalmaeduca.cat, o de forma presencial als diferents llocs:

PalmaFormació Son Malferit, al carrer de Gregorio Marañon de dilluns a divendres de 9ª 14 h i de 16 a 19 h.

PalmaFormació Mercat Camp Redó, al carrer de Felip II, 17, 2n pis de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Estudi 6 al carrer de Guillem Massot, 54, de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h i divendres de 9 a 14 h.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.