Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 6.000 persones han participat als actes institucionals de la Diada de Mallorca

35805

Els actes organitzats pel Consell de Mallorca amb motiu de la celebració de la Diada 2019 han tengut una participació superior a los 6.000 ciutadans, segons càlculs de la Institució. El calendari d’esdeveniments s’ha estès entre el 20 de desembre i el passat 3 de gener i ha comptat amb actes institucionals, divulgatius i lúdics, dirigits a tots els públics.

Les jornades de portes obertes a les diferents seus del Consell (Palau Reial, la Misericòrdia, Museus Krekovic i de Mallorca) han sumat una assistència global de prop de 1.500 persones, la mateixa quantitat de públic que va passar pel Parc de n’Hereveta a Porreres amb motiu del concert de la Diada, que durant més de sis hores va tenir el protagonisme dels grups Anegats, Roba Estesa, El Diluvi i La Gran Orquesta Republicana.

Els jocs infantils sostenibles instal·lats a la mateixa seu institucional del Consell han gaudit d’una gran acceptació, amb prop de 1.300 usuaris. Una altra de les activitats infantils programades, els conta-contes representats arreu de Mallorca, han generat més de 500 espectadors.

D'altra banda, les visites teatralitzades al Palau del Consell, una activitat que requeria de reserva prèvia, tot i ser gratuïta, com tota la resta de les proposades en el calendari festiu del Consell varen aconseguir esgotar totes les reserves abans de la primera funció, i en total varen aconseguir atreure l’atenció de més de 400 persones. Igualment alguns ciutadans que es varen adreçar al Palau del Consell durant aquests dies es varen trobar amb alguns dels membres de l’equip de Govern com a guies d’excepció. La presidenta Catalina Cladera, les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, i la resta de l’executiu, així com d’altres càrrecs del Consell, varen mostrar alguns dels secrets que guarda la planta noble de la seu institucional del Consell a prop de 400 persones.

Finalment l’acte central de la Diada, celebrat al Teatre Principal, va sumar prop de 500 espectadors més, en un espectacle ideat per la companyia Produccions de Ferro que va incloure per primera vegada l’acte de lliurament dels Premis Mallorca de Creació Literària i de Fotografia. La transmissió en directe per IB3 va sumar prop de 30.000 espectadors a la gala, que en algun moment de la seva hora de durada varen connectar amb el canal públic autonòmic.

La Diada de Mallorca al web

El Consell de Mallorca va crear un lloc web específic per informar de tots els actes relacionats amb la Diada, que ha estat operatiu entre el 16 de desembre i el 3 de gener. Aquest web ha tengut més de 2.400 entrades que han visitat 3.700 pàgines en total, aportant al web institucional del Consell de Mallorca prop del 12% del trànsit total durant aquesta quinzena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.