Setmanari d'informació local - 138 anys

La investidura de Pedro Sánchez queda pendent d'un fil

35795
GRAF7410. MADRID, 05/01/2020.- El candidato a la Presidencia del Gobierno, Pedro Sánchez, durante una de sus intervenciones en la segunda jornada del debate de su investidura como presidente del Gobierno este domingo en el Congreso de los Diputados. EFE/Juan Carlos Hidalgo | Mariscal

«Si no hi ha un 'Tamayazo'» ha respost Gabrile Rufián a la pregunta de si creia que Pedro Sánchez serà investit president del govern espanyol dimarts que ve.

Tal com estava previst, el líder del PSOE ha perdut la primera votació del debat d'investidura. El resultat ha estat: 166 vots a favor (per l'absència d'una diputada d'Unides Podem), 165 en contra i 18 abstencions.

A la banda del sí, el PSOE, Unides Podem, PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el BNG. A la del no, PP, Vox, Cs, JxCat, UPN, CUP, PRC, Foro Astúries i la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, que va canviar l'abstenció pel no.

Tant Bildu com Esquerra, que va confirmar en una reunió d'urgència el sentit del seu vot després d'analitzar la resolució de la JEC, s'han abstingut. Així doncs, Sánchez no ha aconseguit els 176 vots que determinen la majoria absoluta i li haguessin permès ser investit en primera volta.

Haurà d'esperar a dimarts, en el segon debat d'investidura, que ja està convocat per a les 12 del migdia. Llavors, Sánchez només haurà de menester més vots a favor que en contra. En aquest cas, si no hi ha sorpreses (o 'Tamayazo, és a dir compra d'algun diputat) sí que li sortiran els números. Previsiblement, el candidat a la investidura rebrà 167 sís i 165 nos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.