Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] La CUP reivindica «amnistia, autodeterminació i drets» al Congrés de Diputats

35793

Mireia Vehí, en nom de la CUP ha explicat que d'entrada no participaran a la taula de diàleg, però la seguiran de prop: «No té recorregut el pacte que vostès varen plantejar amb Esquerra perquè el diàleg sense qüestionar el règim del 1978 no podrà ser viable.» i ha afegit que «en tot cas estarem encantats d'equivocar-nos, però de moment mantindrem la desconfiança que ja va expressar ahir el representant d'ERC.»

Vehí s'ha obert a estendre la mà i trobar-se «per l'amnistia i les llibertats del nostre poble i tots els pobles de l'Estat espanyol». I si els resultats s'encaminen cap a l'autodeterminació hi seran.

Mireia Vehí ha començat la seva primera intervenció al Congrés fent referència al referèndum de l'1 d'octubre amb la frase «votar mentre els cossos i forces de seguretat de l'Estat responen a cops de porra», com a exemple, segons ella, del xoc entre la «legitimitat del projecte democràtic enfront de la legalitat d'un estat».

En aquest moment s'ha sentit un crit de «pocavergonya» a l'hemicicle al qual la diputada de la CUP ha respost amb un «tranquil·litzi's, que encara queda discurset...»

Amb una camiseta amb la imatge de Marisol i la frase «Soc una obrera de la cultura», Vehí ha assegurat que «la cultura judicial és extremadament autoritària» i que «el dret d'autodeterminació no és una quimera, és un dret reconegut per l'ONU».

Vehí ha finalitzat la seva intervenció desitjant a Sánchez «que encertin i que siguin coherents amb allò que va ser, un dia, el seu partit» i ha confirmat que votaran no a la seva investidura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.