Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca qualifica d'«alarmants i preocupants» les inhabilitacions de Torra i Junqueras

35783

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha qualificat d'«alarmants i preocupants» les decisions i inhabilitacions de la Junta Electoral Central (JEC) a Oriol Junqueras i a Quim Torra.

Segons ha expressat Noguera aquest divendres en el seu compte oficial de Twitter, les decisions i inhabilitacions de la JEC «demostren la fallida democràtica d'un Estat amb una falta de separació de poders escandalosa».

La formació sobiranista ha emès un comunicat en el qual diu: «Les dues decisions adoptades avui per la Junta Electoral Central suposen una ingerència que, ara per ara, no només dificulten la resolució dialogada i a través de la via política d’un conflicte que mai hauria d’haver abandonat l’àmbit polític, sinó que a més posen en perill l’Estat de Dret. Es tracta de dues decisions sense precedents, arbitràries i irregulars. Mai abans, s’hi ha inhabilitat un càrrec en exercici, ni tan sols a aquells condemnats per corrupció».

Des de MÉS per Mallorca insten el govern espanyol en funcions i totes les formacions polítiques «a abandonar i desistir de la via judicial, per poder abordar de manera sincera, consensuada i dialogada una qüestió que no pot seguir ni un minut més en mans d’un sistema judicial que, en aquests moments, no pot demostrar la seva imparcialitat. Mentre no es modifiqui la Llei Orgànica del Poder Judicial i la del Tribunal Constitucional, i garantir plenament la separació de poders, cal estar a l’altura i afrontar de manera valenta i decidida el conflicte territorial només a través de la política».

Els sobiranistes afirmen també que «Les decisions adoptades avui erosionen el marc de convivència i posen en dubte el marc legal. De fet, en el cas del president de la Generalitat de Catalunya, la seva inhabilitació es produeix sense sentència ferma, alterant la voluntat popular del poble català i atemptant contra la sobirania del Parlament de Catalunya».

«Aquesta vulneració de drets deixa la democràcia en una situació precària» segons MÉS, que afegeix que «De fet, ens preocupa la indefensió en la qual queda l’autogovern català i el de la resta de territoris, sense cap mecanisme ni instrument legal per a protegir les competències pròpies. Aquesta situació posa en evidència el centralisme més ranci, autoritari i repressor. Tot poques hores abans que s’iniciï el debat d’investidura que pot facilitar el primer govern de coalició d’esquerres i progressista. Un míssil que topa directament amb la legitimitat dels representats electes de manera directa per la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.