Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS valora «positivament» l'acord entre PSOE i ERC perquè es «reconeix» el conflicte polític a Catalunya

35773

MÉS per Mallorca ha valorat aquest divendres l'acord entre Esquerra i el PSOE que permetrà la investidura del socialista Pedro Sánchez, subratllant que serà en una «segona fase on es defensaran les justes reivindicacions d'inversions per a les Illes». MÉS ha assenyalat que durant aquest divendres «diferents dirigents d'Esquerra han manifestat públicament que el compromís per a defensar l'agenda balear es manté intacte».

En aquest context, MÉS ha celebrat que l'acord Esquerra-PSOE permetrà «la creació d'una mesa de diàleg entre el Govern català i l'espanyol, que es basa en el reconeixement d'un conflicte polític i en el diàleg com a solució democràtica», una proposta amb la qual està d'acord MÉS. «Esperam que sigui l'eina per a resoldre el conflicte a Catalunya i que alhora permeti donar garanties de governabilitat durant la pròxima legislatura», han assenyalat des de MÉS, que ha precisat que «serà en aquest segon punt on s'introduiran les negociacions per a superar el problema de l'infrafinançament que tenen territoris com el de les Balears».

Cal recordar que el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, va mantenir una reunió amb representants d'Esquerra en la qual aquests es van comprometre a traslladar reivindicacions del partit mallorquí a la negociació de la investidura. Amb tot, des de MÉS han matisat que ja van assenyalar «que la prioritat era una mesa de diàleg que permetés l'enteniment a Catalunya».

En aquest sentit, des de MÉS han apuntat que «estratègicament s'ha apostat per abordar la governabilitat després de la investidura». Així, MÉS ha ressaltat que l'acord Esquerra-PSOE tampoc contempla «cap mesura d'inversions per a Catalunya ni altres territoris que sofreixen un finançament injust». L'acord de MÉS amb ERC inclou el desenvolupament del Règim Especial de les Balears, el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma i el conveni per a finançar infraestructures de depuració i proveïment d'aigua.

Paral·lelament, MÉS ha celebrat que l'acord amb Unides Podem inclogui mesures com la supressió del copagament farmacèutic, la renda social garantida, la llei de transició energètica i de lluita contra el canvi climàtic i les polítiques contra la violència masclista i de memòria democràtica. També han valorat una reforma fiscal amb un sistema impositiu «més equilibrat», pujada del salari mínim o la supressió de la 'Llei mordassa' entre altres aspectes.

Finalment, MÉS per Mallorca ha avançat que vigilarà i continuarà reclamant la reforma del sistema de finançament, la derogació de la 'Llei Montoro' i una nova reforma laboral «justa». El partit també ha aplaudit que es pugui desbloquejar la «paràlisi actual i així acabar amb els perjudicis que ocasiona als territoris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.