Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM valora «negativament» les darreres dades d'atur a les Balears

35767

Per al president de la federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, les noves xifres de l'atur del darrer mes de desembre revelen «un refredament preocupant de l'economia i de l'activitat econòmica». L'augment interanual de l'atur en un 2,08% representa «l'avanç de la desacceleració econòmica».

«L'augment dels contractes temporals evidencia la inseguretat que tenen les empreses en aquests moments. No s'atreveixen a contractar de manera perllongada perquè hi ha nombroses externalitats que els fan dubtar», explica Mora sobre les dades revelades pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Les noves xifres del mes de desembre tot i millorar les de novembre de 2019 no milloren el clima d'incertesa que es viu al món empresarial de les Balears. «Durant aquestes dates creix l'ocupació per a poder cobrir les demandes dels clients, però són treballs temporals que al gener desapareixeran», continua el president de PIMEM.

Finalment, Jordi Mora, ha recalcat la necessitat d'apostar per un nou model econòmic que aposti pel «fre als mercats oligopolístics i augmenti el nombre de mesures dedicades a l'increment de la productivitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.